if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Glazbena diva Tereza Kesovija snimila duet s mladim kolegom Borisom Štokom

Riječki glazbenik Boris Štok (45) objavio je suradnju s neponovljivom i legendarnom Terezom Kesovijom (85) ‘Kao nekada’, a nakon što su pjesmu već zavoljeli slušatelji radijskog etera i streaming servisa, sada stiže i spot.

– Pjesma ‘Kao nekada’ drugačija je od svega što sam do sada napravio u karijeri. Melodija i tekst su mi došli ‘iz prve’ te nije bilo nikakvih dilema kako bi sve trebalo zvučati i tko bi pjesmu trebao sa mnom pjevati. Tereza je odmah pristala, a njena interpretacija dala je svemu jednu novu dimenziju. Jako mi imponira da sam imao prilike pjevati i snimiti pjesmu s umjetnicom poput Tereze  Kesovije i biti dijelom njene glazbene priče. Pjesma, tekst i izvedba su puni emocija i ovako s odmakom, sve mi nekako ima smisla pa se na trenutke osjećam kao da je sve već bilo zapisano. Vjerujem da će se pjesma publici jako svidjeti. Tekst je moj, glazbu i produkciju potpisujem s Darkom Terlevićem, dok je za miks zaslužan Matej Zec – ispričao je Boris o novoj pjesmi i suradnji.

Velika glazbena diva Tereza Kesovija krajem kolovoza, u vrijeme kada su harale velike i nepodnošljive vrućine, završila je u zagrebačkoj Novoj bolnici te se utvrdilo da je riječ o infarktu. No nepokolebljiva glazbenica uspješno se oporavila i snimila ovaj duet i spot koji će još dugo biti dio malih etera. 

– U svom sam životu napisala dvije knjige a sada, najednom, ne znam što napisati… A zapravo, znam! ‘Kao nekada’ je ona vrsta pjesme koju moraš pažljivo poslušati da bi u potpunosti shvatio kako se radi o izuzetnom umjetničkom djelu osobe koja razumije glazbu. ‘Ovi stihovi ne znače ništa…’ – stihovi s kojima započinje i završava pjesma. Borisov i moj vokal savršeno su se uklopili i priznajem da volim ovu pjesmu. Poštujem i volim talent mladog Borisa Štoka i vjerujem da je pred njim velika karijera. Volim i to što mi je Boris na kraju snimanja rekao „Ovo je i Vaša pjesma” Da, Boris, to je i moja pjesma!”, kazala je simpatično neustrašiva Tere čije je zdravstveno stanje tada zabrinulo njezinu mnogobrojnu publiku, prijatelje i suradnjike. Osim toga, prošle je godine imala još jedan zdravstveni problem – operaciju nožnog ligamenta. 

Naime, spot za pjesmu potpisuje Borisov dugogodišnji  suradnik Dario Radusin.

– Mislim da je Dario napravio odličan posao, spot je vrlo atraktivan vizualno, naglašene estetike i vrlo stiliziranih kadrova, mislim da lijepo naglašavaju i prate glazbu, a istovremeno se ne nameću. Protagonisti u spotu smo i Tereza i ja, i ima jedan monumentalni vintage moment koji se provlači kroz cijeli spot – objasnio je glazbenik.

0%