if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nova pjesma Beattlesa na putu ka vrhu liste singlova

Posljednja snimljena pjesma Beatlesa na putu je da se nađe na vrhu liste singlova nakon što je nadmašila ostalih pet najboljih u ovoj utrci tijekom vikenda.

„Now And Then“ je pjesma koju je prvobitno napisao i otpjevao John Lennon, a kasnije njegove kolege iz benda, uključujući pokojnog Georgea Harrisona, da bi je završili Paul McCartneyi Ringo Star desetljećima nakon što je napravljen prvi snimak.

Nakon što je objavljena, pjesma je na putu je da postane njihov 18. singl broj jedan, prema prvim podacima iz službene kompanije koja sakuplja informacije za liste OCC, prenijela je agencija “PA medija”.

To bi bio i njihov prvi broj jedan poslije 54 godine, nakon što je to ostvarila “Balada o Johnu i Joko” 1969. godine.

Nova pjesma je remasterizirana, a nastala je iz Lennonove demo verzije koja je snimljena kasnih sedamdesetih godina u njegovoj kući u zgradi Dakota u New Yorku. Nakon Lennonove smrti 1980. godine, njegova supruga Joko Ono dala je snimak preostalim Beatlesima 1994. godine zajedno sa još dvije pjesme koje je bend objavio u istom desetljeću. Bend tada nije mogao da završi pjesmu “Sada i onda” jer nije postojala tehnologija kojom je Lennonov vokal mogao da se izvuče iz demo snimka.

Filmski redatelj Peter Jackson uspio je da to postigne korištenjem su vremene tehnologije za restauraciju zvuka, pa su Paul i Ringo mogli da je završe i objave.

0%