if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Marko Tolja predstavio “Pianissimo” – nešto lagano, tiho i nježno

Marko Tolja godinu je započeo rasprodanim koncertom u Dvorani Lisinski, a uslijedili su hitovi “Nismo znali bolje” i “Ruke sigurne”, a sada stiže i nježan EP “Pianissimo” u kojem će slušatelji uživati tijekom dugih jesenskih večeri. Najavni singl EP-a je emotivna pjesma “Vrijeme” nastala u suradnji s Pjevačkim zborom mladih “Josip Kaplan”.

– ‘Pianissimo’ je upravo ono što nam i sama ta riječ da naslutiti: nešto lagano, tiho i nježno; i uglavnom na klaviru. Minimalistički i introspektivno. Neki će reći da je možda i “čudno” ili “nekonvencionalno” za ova vremena. Ja na to mogu samo reći da je ovakav EP bio moja potreba. Velika potreba. U doba kada naš glazbenički rad živi od singla do singla osjetio sam da se moram vratiti na ono staro. Napraviti jedno cjelovito djelo koje će publici pokazati moje trenutno razmišljanje i rad. Da, to možda nisu pompozni “radijski hitovi” što se danas očekuju od svakog glazbenika, ali je Pianissimo nešto najintimnije što sam do sada napisao i snimio. Tu se nalaze pjesme i priče koje meni jako puno znače, a da se nisam odlučio na ovaj korak možda nikada ne bi ni vidjele svjetlo dana – ispričao je Marko.

Za Marka je stvaranje ovog albuma značajno i zbog toga što je na njemu radio s dugogodišnjim suradnicima koji su ostavili pečat na njegovoj karijeri, ali i jednog sasvim posebnog mjesta na kojem je sniman prateći video:

– Uz divne aranžmane Ivana Popeskića i sjajne glazbenike poput Henryja Radanovića, Bruna Urlića, Petra Kovačića i PZM Josip Kaplan mislim da smo napravili jedan poseban glazbeni “paketić”. Prezentacijski video za ovaj projekt snimili smo tamo gdje je i počela moja ljubav prema poeziji: u “mojoj” gimnaziji – Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. S time sam zatvorio još jedan krug i nadam se da će se slušatelji stvarno prepustiti i pronaći neku svoju priču u ovim pjesmama – otkrio je. EP “Pianissimo” i singl vrijeme dostupni su na svim streaming servisima.

0%