if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Čarobna kazališna večer u Vitezu: “Ženski razgovori ± 1” HNK u Mostaru zaključili kazališne dane

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, predstavom “Ženski razgovori ± 1”, spustilo je zastor na, jubilarne, 15. Dane kazališta „Vitez 2023“.

Sjajna igra i glumačke bravure glumaca oduševili su oko 300 posjetitelja u krcatoj kazališnoj dvorani u Vitezu, a publika je u nekoliko navrata tijekom predstave njihovu igru nagradila pljeskom. Dvoranom se uz pljesak prolamao i smijeh, a na koncu
predstave publike je višeminutnim pljeskom glumce u nekoliko navrata pozvala na bis.

„Hvala na pozivu i divnom gostoprimstvu. Bio je užitak igrati pred ovom prekrasnom publikom, a svakako očekujemo i dolazak Gradskog kazališta mladih Vitez u Mostar, s nekom od vaših predstava“, kazao je nakon predstave Miro Barnjak, glumac HNK u
Mostaru.

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu zasigurno su najsadržajnija kazališna smotra u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama okruženja, a i jedna od najkvalitetnijih. Naime, u programu je bilo ukupno 17 kazališnih predstava, od kojih je bilo 6 profesionalnih produkcija. Vrijedi naglasiti kako ostalih 11 predstava spada u sam vrh kazališnog amaterizma te je riječ o ponajboljim predstavama zemalja iz kojih dolaze. Publika je imala priliku pogledati predstave iz Munchena, Šibenika, Zagreba, Tuzle, Travnika, Banja Luke, Slavonskog Broda, Bugojna, Petrovca na Mlavi, Sinja, Sarajeva, Mostara i domaćina iz Viteza. Također, upriličen je i dječji vikend s tri sjajne dječje predstave, a za mlade je upriličen i cijeli niz kazališnih radionica.

„Još jedna prekrasna kazališna večer, ali i kazališna smotra je iza nas. Kako smo i najavili, bila je ovo prava kazališna poslastica za završetak zasigurno najsadržajnije, ali i jedne od najkvalitetnijih kazališnih smotri u Bosni i Hercegovini, ali i zemalja okruženja. Zahvalni smo svim kazališnim prijateljima i gostima koji su nastupili na kazališnim danima, zatim našoj divnoj publici koja je još jednom učinila sve čarobnim, ali i resornom ministarstvu i ministru Domiću na pokroviteljstvu i potpori koja je bila ključna za organizaciju uistinu impozantne smotre. Posebna zahvala i svim medijima koji su nas pratili, objavljeno je više od 500 članaka o kazališnim danima. Na koncu, moram istaknuti kako sam preponosan na sve ono što smo kao kazalište uradili u proteklom periodu, a posebno u ovoj godini i želim čestitati, ali i zahvaliti svim našim članovima na iznimnom radu i uspjehu. Zbilja imamo zbog čega biti sretni i ponosni“, kazao je Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez.

Organizatori 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih „Enter“, generalni pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić. Partner festivala je ALF mreža u BiH.

0%