if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Huawei bi mogao profitirati od novih američkih sankcija

Kada su SAD 2019. godine uvele sankcije Huaweiu pod izlikom sigurnosnog rizika po korisnike, nisu ni slutile da Huawei neće propasti, već da će se kao Feniks vratiti na tržište. Cilj američkih sankcija i optužbi o špijunaži bio je spriječiti Huawei da postane najjači svjetski proizvođač pametnih uređaja.

No, pet godina kasnije Huawei se održao i vratio s vlastitim 5G procesorom, operativnim sustavom i paletom proizvoda iz svijeta pametnih uređaja, teelvizora, laptopa i stolnih računala. SAD su ostale iznenađene jer je Huawei uspio razviti vlastiti način proizvodnje 5G procesora. Nadalje, Huawei bilježi eksploziju prodaje uređaja. I naša redakcija je imala prigodu testirati Huawei uređaj bez google servisa i nakon godinu dana možemo reći da uopće nismo primjetili nedostatak google servisa, koji se danas uz nekoliko poteza mogu lako instalirati na uređaju.

SAD planiraju nove sankcije koje će se odnositi na izvoz čipova napredne umjetne inteligencije u Kinu. Upravo bi ova zabrana mogla otvoriti prostor Huaweiju da proširi svoje čipove kao nadomjestak za Nvidia čipove. Huawei razvija svoje vlastite verzije čipova poput Nvidijinih i perfomanse su pokazale da je riječ o izvrsnim čipovima.

Bit će zanimljivo pratiti ekonomski rat, jer SAD pokušava prisliti zemlje Europke unije na zabranu Huaweijeve opreme u mrežnim vezama, što bi moglo dodatno zaoštiriti ekonomski rat između Kine i SAD-a.

0%