if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Ukrajina će bojkotirati nogometna natjecanja

Ukrajina će bojkotirati europska nogometna natjecanja u kojima će sudjelovati ruske momčadi, objavio je u srijedu Ukrajinski nogometni savez (UAF).

Ova objava dolazi dan nakon odluke UEFA-e, europskog nogometnog tijela, da reintegrira ruske momčadi mlađe od 17 godina u svoja natjecanja, odluku koju UAF “oštro osuđuje”, navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici ukrajinskog saveza.

– UAF inzistira na očuvanju dosadašnjih odluka UEFA-e i FIFA-e o zabrani svim ruskim momčadima sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima, stoji u priopćenju.

– UAF potvrđuje da nećemo sudjelovati ni u jednom natjecanju u kojem sudjeluju ruske momčadi, te apeliramo na ostale saveze članice UEFA-e da bojkotiraju eventualne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi iz Ruske Federacije, pod uvjetom njihovog pristupa.

UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s Međunarodnim savezom (FIFA) odlučila vratiti U-17 momčadi jer “djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli”.

Utakmice ruskih momčadi moraju se, međutim, igrati “bez ruske zastave, himne i službene odjeće” i izvan ruskog teritorija, precizirala je UEFA.

0%