play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Vlada KSB izdvaja više od 2,1 milijuna KM poticaja za poduzeća i obrte

Vlada Kantona Središnja Bosna jučer je donijela značajnu odluku koja će podržati lokalno gospodarstvo. Više od 2,1 milijuna maraka bit će raspoređeno kao poticaji za poduzeća i obrte na području Kantona Središnja Bosna.

Iz Vlade SBK ističu da je ovaj značajan financijski poticaj usmjeren prema gospodarstvu s ciljem poticanja ekonomskog razvoja. Kanton Središnja Bosna je za ovu svrhu osigurao ukupno više od 5,5 milijuna KM, a ovom odlukom Vlade KSB, 2,1 milijun KM bit će odmah dodijeljen kako bi se podržali različiti sektori.

Kada se razmotri raspodjelu poticaja po gospodarskim granama, primjećuje se raznolikost podržanih sektora. Za drvoprerađivačku industriju izdvojeno je 351.230,00 KM, dok metalna industrija dobiva 497.990,00 KM. Industrija tekstila, kože i obuće također će imati značajan poticaj s iznosom od 333.700,00 KM. Tehnološki sektor također neće biti zapostavljen, budući da mu je dodijeljeno 22.728,00 KM. Za ostale industrijske grane predviđeno je 638.400,00 KM. Osim toga, značajna financijska sredstva od 272.500,00 KM rezervirana su za podršku obrtnicima.

Tijekom rasprave na sjednici, Vlada KSB prepoznala je potrebu za inovacijama u programu podrške gospodarstvu. Shvaćajući da strategija razvoja mora biti usmjerena prema ciljanim sektorima koji će donijeti održiv rast kantona i potaknuti zapošljavanje, zaključili su da je potrebno preispitati način dodjele sredstava kako bi se izbjegle sitne potpore koje nemaju značajan utjecaj na razvoj.

Ovo izdvajanje značajnih financijskih sredstava za poticaje gospodarstvu odražava predanost Vlade KSB kontinuiranoj podršci društvu i razvoju Kantona Središnja Bosna. Ovaj korak predstavlja jasnu viziju KSB-a kao mjesta ugodnog života, razvoja i napretka za sve građane.

0%