play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nova serija iPhone uređaja izazvala razočaranje

Svijet tehnologije s nestrpljenjem je čekao predstavljenje nove serije iPhone mobitela i ostao blago razočaran.

Na prezentaciji nova četiri uređaja, pažnju je jedino izazvalo prelazak na USB-C port. Naime, prva dva modela su ništa drugo nego prošlogodišnji uređaji samo s jednom kamerom manje, ali je cijena i više nego visoka.

iPhone 15 i iPhone 15 Plus stižu s novim dizajnom, pri tome misleći na prednju stranu, koja sada ima Dynamic Island pri vrhu ekrana, za razliku od klasičnog notcha. Ova je funkcija preuzeta od prošlogodišnjih iPhone 14 Pro modela.Ekrani oba telefona su OLED, koje Apple naziva Super Retin. Stižu sa HDR podrškom i maksimalnom svjetlinom ekrana od 2000 nita. Dijagonale ekrana je 6,1” kod običnog modela, odnosno 6,7” kod Plus modela.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max najbolji su Appleovi telefoni do sada. Stižu sa titanijumskim okvirima, što je veliki napredak i novina u odnosu na prošlogodišnje Pro modele.Veličina ekrana telefona je 6,1” kod Pro modela, odnosno 6,7” kod Pro Max modela. Riječ je o OLED ekranima sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Apple ih naziva Super Retina XDR. Oko ekrana se nalaze još tanji okviri u odnosu na one koje se nalaze na prethodnicima. Dynamic Island je zadržan. Stižu sa AOD i novom StandBy funkcijom.Još jedna promjena je nova Action tipka, koja će tako zamijeniti prepoznatljivu Appleovu sklopku za promjenu zvučnog režima. Ova tipka ponudit će nekoliko opcija za brze radnje, kao što je otvaranje kamere itd.

0%