if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kazališni dani u Vitezu nastavljeni predstavom “Proba” teatra “Kabare” Tuzla

Sinoć je u Kazališnoj dvorani Vitez Teatar “Kabare” iz Tuzle, u sklopu ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu, odigrao predstavu “Proba” autora Irfana Horozovića.

Predstava govori o onima koji su uspjeli preživjeti rat u BiH, u Sarajevu, ali koji svoj pakao nose uvijek sa sobom, ma gdje se nalazili. Ova drama se bavi običnim ljudima, njihovim životnim pričama i traumama. U ovoj predstavi, život se pretvara u san, u strašan san, u vječnost koja nikada neće završiti.

Sjajnu parnersku igru u predstavi su prikazali Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić, koje je publika nagradila gromoglasnim pljeskom.

Predstava “Proba” premijerno je izvedena u okviru međunarodnog festivala TKT Fest 2022. godine na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla na kojoj je teatar nastavio svoj dvadesetogodišnji rad.

Predstavu su režirali Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović.

Publiku u Vitezu već sljedeću nedjelju, 17. rujna, s početkom u 20,00 sati, na kazališnim danima u Vitezu očekuje predstava “Oblaci” u izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

0%