play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nastavak prekogranične i međužupanijske suradnje RH i SBŽ

Izaslanstvo saborskih zastupnika HDZ-a BiH boravi u dvodnevnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji.

Nakon uspješno započete prekogranične i međužupanijske suradnje s Brodsko-posavskom, Osječko-baranjskom i Vukovarsko-srijemskom županijom, koja je rezultirala prepoznavanjem 11 projekata iz SBŽ u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije u vrijednosti od 2.058.000,00 kuna, nastavljamo s međužupanijskom suradnjom, prenosi Večernji list.

Izaslanstvo saborskih zastupnika HDZ-a BiH u sastavu: Ivo Šimunović, Suzana Krišto, Antonija Miličević, Ana Šindrić, Lucija Pavlović i Boris Mrnjavac, predvođeno predsjedateljem Sabora SBŽ Draženom Matišićem, posjetilo je VIDRA-u – Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, osnovanu 2008. godine.

Tri godine kasnije proglašena je najboljom razvojnom agencijom u RH. Od 2018. godine postali su regionalni koordinatori, produžena ruka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, obavljajući isključivo poslove javne ovlasti i poslove od općeg gospodarskog interesa.

Ravnateljica VIDRA-e, Emina Kovač, upoznala je nazočne da je VIDRA danas središnje mjesto u Virovitičko-podravskoj županiji gdje se možete informirati o bespovratnim sredstvima Europske unije, kao i o nacionalnim sredstvima financiranja. Virovitičko-podravska županija već godinama kontinuirano zauzima mjesto u prvih pet HR županija po povučenim europskim sredstvima po stanovniku, ostvarujući iznimne rezultate u sustavu EU fondova, piše Večernji.

“Zahvaljujući europskim sredstvima, pozitivno smo mijenjali i i dalje mijenjamo uvjete u kojima živimo, a u tome ima nemjerljivu ulogu VIDRA-a,” istaknula je ravnateljica Kovač. Predsjedatelj Sabora ŽSB, Dražen Matišić, se zahvalio ravnateljici Kovač na upriličenom susretu sa željom da uspostavljena suradnja u budućnosti ostvari što veći broj prekograničnih projekata s ciljem poboljšanja životnih uvjeta na prostoru cijele SBŽ.

Zastupnici su posjetili nekoliko projekata realiziranih uz pomoć EU fondova, a najznačajniji su Centar za kulturu zdravlja – dvorac Janković Cabuna vrijedan više od 56 milijuna kuna, Gradski muzej Virovitica, te Panonski drvni centar kompetencija.

0%