if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Vijeće ministara odobrilo financijsku pomoć Sloveniji

Vijeće ministara BiH, na danas održanoj 7. izvanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo je Odluku o pružanju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje Vladi Republike Slovenije u saniranju posljedica poplava koje su do sada odnijele šest života i prouzročile ogromnu materijalnu štetu.

Odlukom se odobrava upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom.

Vijeće ministara donijelo je i Odluku o odobravanju sredstava tekuće pričuve proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine u svrhu financiranja troškova timova iz Bosne i Hercegovine prilikom pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Slovenije u iznosu od 350.000 KM.

Predmetnom Odlukom, iznos od 200.000 KM doznačuje se Federalnoj upravi civilne zaštite, a iznos od 150.000 KM Republičkoj upravi civilne zaštite.

0%