play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Film “Barbi” u samo tri tjedna zaradio preko milijardu dolara

Nakon samo tri tjedna prikazivanja, film “Barbie” scenaristice i redateljice Grete Gerwig zaradio je nevjerojatnih 1,03 milijarde dolara na svjetskim kino blagajnama, prema službenim procjenama Warner Brosa.

Greta Gerwig postala je tako prva redateljica s filmom od milijardu dolara.

Kao dio viralnog fenomena “Barbenheimer”, nije šokantno što se “Barbie” dobro pokazala i nevjerojatan uspjeh filma o popularnoj lutki uopće nije neočekivan, smatraju analitičari.

Prema Paulu Dergarabedianu, medijskom analitičaru u Comscoreu, samo je oko 50 filmova u povijesti, bez usklađivanja s inflacijom, doseglo granicu od milijardu dolara.

Dodao je da je marketinška kampanja filma bila prvi nagovještaj da će “Barbie” biti pun pogodak.

“Kampanja za film pokrenula je lanac događaja koji su doveli do toga da je riječ ‘Barbenheimer’ dodana popularnom leksikonu zahvaljujući zajedničkom datumu izlaska sa ‘Openhajmerom’, i tada smo svi znali da je ovo nešto posebno. Već poslije prvog vikenda prikazivanja filma, znali smo da će film dostići globalni rekord u kinima”, dodao je Dergarabedian.

Margot Robie je u jednom od intervjua istaknula da je imala dobar predosjećaj za ovakav uspjeh te je u jednom od razgovora s filmskom ekipom nagovijestila da bi mogao zaraditi više od milijardu dolara.

Njegov globalni uspjeh podstaknut je prodajom na blagajnama na nekim od najvećih svjetskih filmskih tržišta, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko i Australiju. Film je bio izdanje broj jedan na ovim tržištima svakog vikenda od njegovog objavljivanja, podaci su sajta koji prati zarade na kino blagajnama “Box Office Mojo”.

“Barbi” se takođe dobro pokazala u Kini, drugom najvećem tržištu u svijetu, koje je bilo izolirano posljednjih godina.

0%