play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Velika Britanija šalje Ukrajini vojni paket podrške od 50 milijuna funti

Britanska vlada priopćila je da će Ukrajini osigurati više od 70 borbenih i logističkih vozila, tisuće komada streljiva za tenkove Challenger 2 i paket podrške od 50 milijuna funti za popravku opreme.

Vlada je također navela da očekuje da će sve članice Grupe sedam (G7) – Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan i Sjedinjene Američke Države danas potpisati novi okvir koji bi pružio dugoročne, bilateralne sigurnosne obaveze za Ukrajinu, koji će biti detaljno izrađen u dogledno vrijeme.

“Podrška napretku Ukrajine na putu prema članstvu u NATO-u, zajedno s formalnim, multilateralnim i bilateralnim sporazumima i velikom podrškom članica NATO-a, poslat će snažan signal predsjedniku Putinu i vratiti mir u Europu”, rekao je britanski premijer Rishi Sunak u priopćenju koje je objavila vlada.

Sunak je naglasio da će snažno podržati pojednostavljenje puta Ukrajine ka članstvu u NATO-u.

Podsjećamo, jučer su lideri istaknuli na samitu u Vilniusu da bi se Ukrajina trebala moći pridružiti vojnom savezu u nekom trenutku u budućnosti, ali nisu Kijevu ponudili trenutnu pozivnicu, razljutivši ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

0%