if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo značajno zakomplicirane

Svjetsko prvenstvo 2026. godine igrat će se u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi, a poznato je i kako će izgledati kvalifikacije za natjecanje na kojem će sudjelovati 48 reprezentacija.

Čak 16 selekcija iz Europe plasirat će se na Mundijal kroz kvalifikacije u kojima će igrati i Bosna i Hercegovina, ali daleko od toga da je put olakšan.

Kvalifikacije će biti podijeljene u dva dijela, a sve kreće grupnom fazom u kojoj će biti napravljeno čak 12 grupa, sa po četiri ili pet reprezentacija. Pobjednici grupa izborit će direktan plasman na prvenstvo, a utakmice u grupama igrat će se u razmaku od ožujka do studenog 2025. godine.

Priliku za plasman na najveću svjetsku smotru imat će i sve drugoplasirane ekipe iz grupa, a uz njih, i četiri pobjednika grupa Lige nacija iz sezone 2024/25, koji nisu izborili direktan plasman.

Ukupno 16 selekcija igrat će po sustavu mini-turnira, raspoređeno u četiri kostura, po sustavu jedne utakmice u polufinalu i jedne u finalu, a prethodno će žrijebom biti određeni parovi.

Četiri najbolje selekcije izborit će plasman na Mundijal na kojem će također biti ždrijebano 12 grupa po četiri selekcije.

0%