if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Ako putujete u Dubrovnik razmislite o prtljagi koju nosite

Bilo da ste fan “Igre prijestolja” ili ste jednostavno tu radi sunca, Dubrovnik je omiljena turistička destinacija. No, ako ovog ljeta idete u ovaj, turistima primamljiv, grad u susjednoj Hrvatskoj, razmislite o prtljagi koju će te nositi sa sobom.

Zahvaljujući novim pravilima, posjetiteljima dubrovačkog Starog grada zabranjeno je vući kofere na točkićima po njegovim zavojitim cestama – što znači da nećete imati izbora nego nositi svoje torbe, prenosi Metro.

Novu politiku uveo je gradonačelnik Mato Franković, koji je rekao da se radi o pokušaju suzbijanja zagađenja bukom, nakon što je lokalnom stanovništvu dosadilo da ih noću budi zvuk putnika koji udaraju svojim koferima po kamenim ulicama. A oni koji budu uhvaćeni kako vuku svoje kofere na točkiće, mogli bi dobiti prilično veliku kaznu od 265 eura.

Zapravo, prema gradonačelniku, ova pravila su “samo početak”. Od studenog se u lokalnoj samoupravi nadaju da će se zajedničkim snagama riješiti kofera u Dubrovniku, uvodeći sustav po kojem će se torbe odlagati izvan grada, a do smještaja prevoziti kurirom. Zvuči elegantno – i potencijalno, prilično skupo.

No, dok ti planovi ne budu uspostavljeni, čini se da ne postoji nikakav privremeni plan za one koji ne mogu sami nositi svoju prtljagu. Turisti su također pozvani da ne šetaju kućne ljubimce bez povoca, da se ne penju na spomenike ili da ne hodaju uokolo bez majice, kako bi iskazali “poštovanje” prema gradu.

0%