if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U Zenici održana edukacija o telemedicini

Na Medicinskom fakultetu pri Univerzitetu u Zenici održano je predavanje o telemedicini, kao novoj tehnologiji koja bi bila idealno rješenje za zdravstveni sustav u BiH. Uz primjenu ove tehnologije omogućili bi se praćenje pacijenta u realnom vremenu i u njihovom domu.

Naime, praćenje pacijenta u realnom vremenu prednost je koji donosi telemedicina, jer bi se stanje pacijenta pratilo i dok boravi doma. U razgovoru za naš radio prof.dr.Ermin Čehić, pomoćnik direktora za nastavu i znanstveno-istraživačko rad KBZ-a, istaknuo je :„Rasterećujemo bolničke kapacitete, povećavamo protok pacijenata, smanjujemo liste čekanja i na neki naćin povećavamo komfor tih pacijentata za liječenje, praćenje i dijagnostiku puno puno boljim i pristupačnijim za kolege“.

„Checkpoint cardio telemedicinskog rješenja za daljinski monitoring pacijenata“ već počeo Medicinski fakultet u Zenici zajedno sa Kantonalnom bolnicom. Dekan Medicinskog fakulteta u Zenici prof.dr.sc. Harun Hodžić poručio je kako je telemedicina prilika da studenti i kolege ljekari sudjeluju u edukacijska i time dodatno doprinesu razvoju zdravstva.

Telemedicina primjer je mogućnosti razvoja medicine kao znanosti i prigoda da se naše zdravstvo dodatno razvija.

0%