play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Danas otvorenje Sajma gospodarstva u Mostaru

Sajam gospodarstva 2023. u Mostaru uskoro će 24. put ugostiti gospodarstvenike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne državnike i goste, a organizatori očekuju izlagače iz 30 država, među kojima će biti neke od najjačih tvrtki iz Izraela, ovogodišnje zemlje-partnera.

Svečanost otvaranja sajma bit će upriličena danas s početkom u 11 sati u Paviljonu 1 (središnja pozornica).

Vrata sajma će za posjetitelje biti otvorena već u 10 sati i 30 minuta, a sajam će trajati pet dana, do 6. svibnja.

Prigodnim riječima s govornice će se obratiti direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Sajam će proglasiti otvorenim Galit Peleg, veleposlanica Države Izrael za BiH.

Nakon govora veleposlanice Izraela, visoka izaslanstva krenut će u obilazak sajamskog izložbenog prostora gdje će prisustvovati svečanom otvaranju Nacionalnog štanda zemlje partnera Države Izrael, u Paviljonu br. 2. u 12 sati.

U sklopu svojih aktivnosti na Međunarodnom sajmu gospodarstva, u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru, Gospodarska komora FBiH organizirat će konferenciju koncipiranu kroz tri panela aktualnih tema, kao što su prilagođavanje mostarskog sveučilišta modernim uvjetima tržišta rada, energetska tranzicija i kandidacijski status BiH u EU.

Također, Gospodarska komore FBiH predstavit će dva velika projekta, jedan je u kreativnim industrijama, a drugi je projekt u kojem sudjelovale sve zemlje Jadransko-jonske regije, a osnova je „plavi rast“ i „plava ekonomija“.

Organizatori se nadaju kako će se napraviti dodatni iskorak u odnosu na prethodne godine i da će Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2023. biti velika prilika za upoznavanje gospodarstvenika, a sve s ciljem što većeg ulaganja u budućnosti u BiH.

0%