if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Prvi glumac s Downovim sindromom dobio ulogu u Disneyevom filmu

Američki glumac Noah Matthews Matofsky (15) ušao je u povijest kao prvi glumac s Downovim sindromom koji je dobio veliku ulogu u nekom Disneyjevom filmu.

Matofsky ima zapaženiju ulogu u novoj ekranizaciji Petra Pana, i glumi vođu Izgubljenih dječaka, Slightlyja. Noah je uživao radeći na filmu, i to najviše u scenama u kojima je bilo puno akcije, o čemu je i sam govorio za The Sun.

“Bilo je to čudesno iskustvo. Morao sam na brzinu naučiti velik dio scenarija, ali bilo je vrlo uzbudljivo. Imao sam i svoju kamp-kućicu na setu, stekao sam puno dobrih prijatelja i naučio sam mačevati”, rekao je Matofsky.

Istaknuo je kako je posebno oduševljen bio kolegom Judeom Lawom, koji glumi kapetana Kuku, koji ih je pak sve iznenadio jednom gestom. “Jedan od najdražih dana na snimanju bio mi je kada je Jude unajmio kamion sa sladoledom i doveo ga na set, te nam osobno svima podijelio sladolede”, prisjetio se Noah.

Noah je isto tako otkrio kako planira upisati dramsku i da želi biti uzor svim ljudima s Downovim sindromom koji bi se željeli baviti glumom. Naglasio je kako bi ljudi uvijek trebali težiti ka višem cilju i da nema te prepreke koja nije nepremostiva.

0%