play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Porezna uprava u SBK izdala novčane kazne u iznosu preko 69 tisuća KM

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su 16.03.2023. godine 26 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, na području Jajca, Gornjeg Vakufa, Travnika, Viteza, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva i trgovine.

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i angažiranje neprijavljenih radnika.

Tijekom kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 15 neprijavljenih radnika, 3 porezna obveznika koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad, 2 porezna obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i 15 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog tijela zapečaćena su 4 objekata i izdato je 25 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 69.500,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

0%