play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zenica: Rudari započeli štrajk glađu

Petnaestak članova Sindikalnog odbora Sindikata Zavisnog društva rudnici mrkog uglja Zenica, koji se od petka, kada je obustavljena proizvodnja, nalaze u prostorijama Doma rudara, danas su stupili i u štrajk glađu – potvrdio je Feni predsjednik Sindikata ZDRMU Zenica Elvedin Avdić.

– Nitko nam se od nadležnih, kako se nalazimo ovdje, nije udostojio doći te nas pitati kako smo i imamo li što jesti. Sam su nam dolazile naše kolege, koji su došli na prozivku za prvu smjenu. Održali smo sastanak i odlučili smo stupiti u štrajk glađu – kaže Avdić.

Zenički su rudari u petak odbili sići u jame “Raspotočje” i “Stara jama”, jer nisu dobili plaću za veljaču te topli obrok za siječanj.

Menadžment poduzeća ne može isplatiti plaće jer je račun poduzeća blokiran unazad 10-ak dana od  Gradske uprave Grada Zenica, a zbog zaostalog duga za kamate po osnovu duga za komunalnog gradsko zemljište, za koji su Gradu Zenica isplatili glavnicu duga još prije nešto više od dvije godine. Rudnici su po osnovu kamata dužni isplatiti još 3.000.000 KM.

Rudari su za sutra u 10.00 sati najavili prosvjede ispred zgrade Gradske uprave Zenica te Upravne zgrade svog poduzeća.

0%