play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Završen dio radova na II fazi dogradnje Centra “Duga”

JU Edukacijsko-rehabilitacijski Centar “Duga” je ustanova socijalne skrbi jedinstvena u SBK koja već 25 godina pruža usluge dnevnog i stacionarnog boravka djeci s teškoćama u razvoju i odraslima s višestrukim smetnjama zbog kojih im je potrebna posebna skrb.

S ciljem podizanja kvalitete usluga pristupilo se 2017. godine aktivnostima na proširenju kapaciteta, početkom radova na dogradnji novog aneksa. Moralna podrška brojnih, te velika potreba i želja za realizacijom navedenog ne izostaje, međutim bez značajne financijske potpore nemoguće je završiti započeto.

Do sada je uz pomoć Općine novi Travnik, Vlade SBK, Vlade RH, Gospodarstvenika SBK te drugih humanih pojedinaca urađena I faza radova – zemljani radovi, te dio II faze radova.

Zahvaljujući Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica nastavljeni su radovi na II fazi izgradnje, te su urađeni zidarski i bravarski radovi u suterenu objekta. Time su se stvorili preduvjeti za izmještanjem tri radno-okupacijske radionice koje djeluju u improviziranom prostoru postojećeg objekta.

Ovisno o dinamici i količini prikupljenih sredstava, nastavit će se istrajavanje na stvaranju boljih i humanijih uvjeta za one kojima je Centar “Duga” najčešće jedino mjesto socijalizacije, sreće i postignuća. Za njih ova ustanova predstavlja poveznicu sa svijetom i pruža mogućnost da budu dio društvene zajednice.

Iz Centra zahvaljuju navedenim institucijama, te upućuju poziv i drugima da se pridruže u konačnom ostvarenju cilja.

0%