play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Live Aid koncert za pomoć Ukrajini i žrtvama ruske agresije

Ovog ljeta bi trebao biti održani veliki Live Aid koncert za pomoć Ukrajini i žrtvama ruske agresije. Planirano je da se koncert održi 24. lipnja na stadionu Wembley u Londonu u znak podrške ukrajinskom narodu.

Izvor blizak organizatorima otkrio je za magazin The Sun kako je cilj “izvršiti dodatni pritisak na Vladimira Putina”:

– Ovo će biti velika stvar. Nastupat će najbolji glazbenici i oni globalno popularni. To je nešto što ljudi žele provesti već neko vrijeme, ali sada smo odredili vrijeme i mjesto. Već smo uputili pozive najvećim zvijezdama, ali svjesni smo da zbog gustog rasporeda i ovako naglog poziva, možda neće moći doći svi – rekao je anonimni izvor.

Pozive za nastup na Live Aidu za Ukrajinu su navodno dobili Rolling Stonesi, U2, Adele, Paul McCartney, Pink, Noel Gallagher, Florence and The Machine i još mnogi drugi. 

– Optimistični smo oko ovog koncerta jer su mnogi već pristali nastupati. Ovo će biti odlična prilika za bendove koji su politički aktivni i imaju antiratni stav, poput U2 , da dodatno ukažu na situaciju u Ukrajini. Ovako velik koncert sigurno može staviti dodatni pritisak na Rusiju, Putina – rekao je izvor i istaknuo mogući problem jer bi se Live Aid preklapao s glazbenim festivalom u Glastonburyju, gdje će nastupati brojna poznata imena.

Live Aid 2023 bi navodno trebao biti sličan onom iz 1985. godine, kada se prikupljao novac za žrtve gladi u Etiopiji. 

Live Aid događaj su bila dva velika humanitarna koncerta za pomoć gladnoj djeci u Etiopiji koji su istovremeno održani 13. srpnja 1985. godine na Wembley Stadiumu u Londonu, Engleska (oko 82.,000 gledatelja) i na “JFK stadiumu” Philadelphia, SAD (oko 99.000 gledatelja). Događaj su organizirali Bob Geldof i Midge Ure.

Live Aid iz 1985. godine je jedan od najvećih televizijskih događaja svih vremena prenošen putem satelita kojeg je uživo pratilo preko 400.000.000 gledatelja u 60 zemalja svijeta.

0%