play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Preminuo glumac Tom Sizemore

Tom Sizemore, holivudski glumac najpoznatiji po ulozi u filmu “Saving Private Ryan”, preminuo je u 61. godini.

Sizemore je preminuo skoro dva tjedna nakon što je pretrpio aneurizme mozga, kao rezultat moždanog udara. Bio je hospitaliziran u kritičnom stanju i od tada je ostao u komi i na intenzivnoj njezi.

Njegov menadžer potvrdio je da je glumac preminuo “mirno u snu u bolnici St Joseph’s Burbank”. Dodao je da su njegov brat Paul i glumčevi sinovi Jayden i Jagger bili uz njega.

“Duboko sam ožalošćen gubitkom mog starijeg brata Toma”, rekao je Paul Sizemore u izjavi za Yahoo Entertainment, “Bio je veći od života. Utjecao je na moj život više od bilo koga koga poznajem. Bio je talentiran, pun ljubavi, davao je i mogao je da vas beskrajno zabavlja svojom duhovitošću i sposobnošću pripovjedanja. Užasnut sam što je otišao i uvijek će mi nedostajati”.

Sizemore je rođen u Detroitu 1961. godine, stekao je reputaciju zbog uloga u ratnim i akcijskim filmovima 1990-ih i 2000-ih. Imao je male uloge u “Point Break” i “True Romance”, a veće uloge kao detektiv u trileru “Natural Born Killers” i u filmu “Heat”.

Njegova prva glavna uloga bila je još jednog policajca: detektiva u horor filmu “The Relic” u kojem opako čudovište počinje da ubija u muzeju. Zatim je dobio istaknutu ulogu u filmu “Saving Private Ryan” kao zamjenik komandanta Toma Hanksa.

Kasnije se u filmskim ulogama pojavio u filmovima “Black Hawk Down”, “Splinter” i “Mark Felt: The Man Who Deown the White House”. Glumio je i u TV serijama “Robbery Homicide Division”, “Dr Vegas”, “Hawaii Five-0”.

0%