play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Vučić ‘umiješao prste’ u srbijanski izbor Pjesme za Euroviziju

Je li stvarno moguće da je politika uplela prste u srbijanski “Izbor pjesme za Euroviziju” i iz daljnjeg natjecanja izbacila jednog od favorita Savu Perovića?

Srpski mediji nagađaju da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao u pjesmi Presidente s kojom je 32-godišnji Crnogorac, koji od 2008. godine živi u Beogradu, sinoć nastupio na PZE.

Ove glasine podgrijao je i sam Savo kojem je zakazano gostovanje na jednoj srbijanskoj televiziji ‘oteo’ Vučić sa svojim ‘izvanrednim obraćanjem publici’, na što je glazbenik (koji je jučer nastupio u neobičnom crvenom kostimu što ga je odjenuo na goli torzo, s maskom na licu po uzoru na onu što ju je nosio Hannibal Lecter), neraspoloženo kazao kako je to normalno.

Nije to bilo sve, nego je još na pitanje na koga se to odnose stihovi njegove pjesme – koji glase:

Nikog ne pitam
Samo uzimam
Ti se bolje pazi mene
Sve je igra, presidente… – rekao kako su posvećeni svim predsjednicima.

To je, kažu upućeni, bilo dovoljno da Vučić dobije slom živaca i da mu pri pomisli kako bi Savu i njegov Presidente trebao čuti i vidjeti još i u subotnjem finalu padne mrak na oči. Naravno, teško da će se doznati je li predsjednik Srbije doista intervenirao na RTS-u, ali u najmanju ruku je čudno što se pjevač koji je u svoj polufinalni nastup uložio 10.000 eura, a čija je pjesma dosad zabilježila više od pola milijuna pregleda nije uspio kvalificirati za finale.

Ali, zato ćemo tu, u finalu, opet gledati Luku Blacka i njegov hit Samo mi se spava. Da, to je onaj glazbenik koji je šokirao Beograd šećući igračku jastoga na ulici, a sada je otkrio i zašto je od Luke Ivanovića iz Čačka postao Luke Black.

“Luke jer je to engleska verzija mog imena, a Black zato jer sam kao tinejdžer bio dramatičan i smatrao da je glazbena scena u Srbiji umrla i onda sam 40 dana nosio crno, kao što naši običaji nalažu”, pojasnio je prvi glazbenik s ovih prostora koji je potpisao ugovor s Universal Musicom. Luke Black živi u Londonu, osim u Srbiji popularan je i u Kini, a po kladionicama je favorit srbijanskog izbora za Eurosong.

Na kladionicama dobro kotira i stasiti i dugokosi Princ od Vranje, pravim imenom Stefan Zdravković, kojeg su podlaci u srbijanskim medijima nazvali srpskom Ruslanom. Ovaj profesor norveškog jezika i bivši prvak Srbije i viceprvak Balkana u karateu u kojem ima crni pojas oduševio je sinoć publiku svojom izvedbom pjesme Cvet sa istoka, ali i scenskim kompletićem koji je mnoge podsjetio na svojevrsni ratnički kilt. U trenucima dok su se čekali rezultati u televizijskom studiju natezao je pljosku u kojoj je, tvrdi, bio čaj od kamilice.

Večeras je na redu drugo polufinale srpskog izbora za Eurosong, u kojem su favoriti djevojke iz skupine Hurricane i Zejna. Ženski ‘uraganski’ trio čini nova postava grupe, a pjevat će Zumi zimi zami. One će se boriti protiv Zejne koja dolazi s pjesmom Rumba koja, kaže, predstavlja snagu, samopouzdanje, seksualnost i sve najbolje strane žene koja je s jedne strane lavica, a s druge nježni cvjetak.

Show će i večeras, baš kao i u subotu, glumac Milan Marić koji je sinoć zasjao u elegantnom crnom odijelu. Nekim gledateljima i to je bilo dovoljno pa su mu na Twitteru poručili:

“Najbolje da ti odeš u Liverpool. Ne moraš ni pjevati. Samo stani na pozornicu i budi lijep, i takav si bolji od ovih budala što se natječu”, jedan je od komentara, a prenosi Jutarnji list.

0%