if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

RadoGOST: Natječaj za zbornik epskih pjesama u desetercu

UG „Centar za kulturu življenja RadoGOST“ iz Novog Travnika raspisao je natječaj za Zbornik epskih pjesama u desetercu „Na izvoru usmene predaje u Lašvanskoj dolini“ za učenike osnovnih i srednjih škola iz Lašvanske doline (Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača), kao i za odrasle autore. Natječaj će biti otvoren do 15.5.2023. a sve detalje za sudjelovanje donosimo u nastavku.

Na Natječaj se mogu poslati pjesme pisane u nesimetričnom (epskom) desetercu, a prihvatit će se i pjesme pisane u simetričnom ili francuskom desetercu ukoliko se drže tematskih cjelina, nema ograničenja u broja stihova, u rimi ili u slobodnom stihu.

Teme epskih pjesama moraju biti vezane za Lašvansku dolinu: usmene predaje, narodne priče, legende, mitovi, kulturno-povijesni, vjerski i prirodni lokaliteti koji svjedoče o prošlosti naših naroda, mitološka bića i epski junaci koji su živjeli ili prolazili kroz Travnik, Novi Travnik, Vitez ili Busovaču.

Prijavljene pjesme moraju biti nove i neobjavljene do objave ishoda Natječaja.

Prijava se šalje na e-mail udruzenje.radogost@gmail.com ili na Viber odgovorne osobe za realizaciju Natječaja 063 189 116 uz osobne podatke o učeniku, školi i mentoru, te o autoru/ici. S osobnim podatcima postupa se sukladno svim odredbama pozitivnih propisa vezanih uz zaštitu osobnih podataka.

Svaki/a učenik/ca, autor/ica mogu sudjelovati s jednom, dvije ili najviše tri pjesme, koje je potrebno napisati u otvorenom (word) dokumentu.

Stručni tročlani žiri odabire pjesme koje će biti tiskane u Zborniku „Na izvoru usmene predaje i živog naslijeđa Lašvanske doline“.

Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 15. svibnja 2023. godine. Prijave pristigle nakon tog datuma neće biti uzete u obzir.

Sudionici će izvještaj o ishodu Natječaja primiti na adresu elektroničke pošte, a isti će biti objavljen i na mrežnim stranicama UG „RadoGOST-a“.

Izabrane pjesme i imena autora bit će objavljeni na 3. Lašvanskom legendfestu u Vitezu, za sudjelovanje u natječaju autori i mentori će dobiti zahvalnice, a epske pjesme će ući u Zbornik koji će biti tiskan i objavljen na internet mreži. Svaki autor će dobiti primjerak tiskanog Zbornika po završetku projekta.

Program će biti sufinanciran sredstvima donatora.

Dodatne informacije možete dobiti na internet stranicama Udruženja: Facebook i Instagram Centar za kulturu življenja Radogost i na e-mail udruzenje.radogost@gmail.com.

0%