if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Everything Everywhere All at Once mogla bi osvojiti najviše Oscara

Ovog mjeseca na redu je 95. dodjela Oscara, koja će se održati u Los Angelesu u noći s 12. na 13. ožujka. Nominacije za dodjelu nagrada objavljene su krajem siječnja, a kao i svake godine, u tijeku su i oklade. Kvote na kladionicama nerijetko otkriju pobjednika.

Mnoge dodjele nagrada, poput Zlatnih globusa, BAFTE i SAG-a, održavaju se prije Oscara i sjajan su pokazatelj tko bi kući mogao odnijeti zlatni kipić. Ove godine, sudeći po prethodnim dodjelama i kladionicama, drama Everything Everywhere All at Once mogla bi osvojiti najviše nagrada.

Taj je film ujedno i naslov s najviše nominacija za Oscara, njih 11. Na kladionicama upravo taj film najbolje stoji. U kategoriji za najbolji film, osim Everything Everywhere All at Once, dobru kvotu ima i  njemački film All Quiet on the Western Front. Pritajenim favoritom u toj kategoriji prozvana je crna komedija The Banshees of Inisherin.

Očekuje se da će nagrada za najbolji originalni scenarij otići u ruke scenaristima filma Everything Everywhere All at Once, dok bi nagradu za najbolji adaptirani scenariji mogao dobiti film Women Talking.

Napeto je u kategorijama za najbolje glumice i glumce. U kategoriji najbolje glavne glumice vodi se borba između Cate Blanchett, nominirane za ulogu u filmu Tar, i Michelle Yeoh, nominirane za ulogu u Everything Everywhere All at Once. Kladionice su ipak više naklonjene Michelle.

U kategoriji za najboljeg glumca glavni favoriti su Austin Butler za ulogu u biografskom filmu o Elvisu Presleyju i Brendan Fraser za svoje ostvarenje u filmu The Whale. Obojica su već za te uloge dobila nagrade stoga je utrka među njima vrlo napeta. Kladionice, pak, naginju Fraseru.

0%