play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Udruga “Prsten” dodjeljuje stipendije za 60 studenata

Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten” nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju potporu različitim segmentima društva, a napose mladima. Predsjedništvo UO-a Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten” raspisalo je natječaj za dodjelu jednokratne novčane pomoći studentima.

Jednokratna novčana pomoć osigurana je iz sredstava prikupljenih na humanitarnoj večeri koju je organizirala Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten” pod nazivom “Podržimo naše studente”. Novčana pomoć osigurana je za 60 studenata u iznosu od po 500 KM.

Povjerenstvo za dodjelu jednokratne novčane pomoći zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno u cilju definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata, kao i motiviranosti za rad u okvirima djelovanja Udruge.

Uz popunjen prijavni obrazac, prijava za natječaj treba sadržavati sljedeću dokumentaciju: potvrdu o statusu studenta s navedenim prosjekom ocjena koju izdaje fakultet (ako je student 1. godine, uz potvrdu dostavlja i svjedodžbu završnog razreda srednje škole), izjavu da podnositelj zahtjeva ne prima stipendiju od drugog davatelja stipendije (ovjereno u općini ili kod bilježnika). Studenti doktorskog studija (treći ciklus studija) nemaju pravo prijavljivanja na natječaj.

Rok za prijave na natječaj je 10. ožujka 2023.

Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten”, kao ključna organizacija koja okuplja hrvatske gospodarstvenike u BiH, a koja za cilj ima jačanje gospodarskih kapaciteta prostora naseljenih Hrvatima u BiH, i ovim se potvrdila kao važan element u potpori obrazovanju mladih.

0%