play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Amel Tuka s novim osobnim rekordom osvojio četvrto mjesto

Bosanskohercegovački srednjoprugaš Amel Tuka, s novim osobnim rekordom sezone 1:46,89, osvojio je četvrto mjesto na zlatnom mitingu Svjetske dvoranske serije Galluru u Madridu, na kojem je pobijedio Španjolac Saul Ordonez s 1:46,22.

Konkurenti su mu bili Šveđanin Andreas Kramer, koji je s 1:46,52 bio drugi te Španjolci Adrian Ben, Javier Miron, Mariano Garcia i Saul Ordonz te Nizozemac Tony Van Diepen. Treći je bio Španjolac Miron s 1:46,73.

Bila je ovo i posljednja provjera našeg atletičara pred nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu (Turska), koje će biti održano od 2. do 5. ožujka, a Tuka će, zajedno s Abedinom Mujezinovićem, već prvog dana nastupiti u kvalifikacijama na 800 metara.

Tukin najbolji ovosezonski rezultat do jučerašnjeg mitinga u Madridu bio je 1:47,02, s kojim je nedavno pobijedio te oborio rekord mitinga u njemačkom Dortmundu.

Zanimljivo je da je najbolji osobni dvoranski rezultat istrčao upravo prije dvije godine na mitingu u dvorani Gallur u Madridu, što je još uvijek njegov dvoranski rekord.

0%