play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Mikaela Shiffrin svjetska prvakinja u veleslalomu, bh. skijašice nisu prošle u drugu vožnju

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je naslov svjetske prvakinje u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju. 

Srebro je osvojila Talijanka Federica Brignone sa zaostatkom od 12 stotinki za Shiffrin, a bronca je pripala Norvežanki Ragnhild Mowinckel koja je zaostala 22 stotinke. 

Na utrci su Bosnu i Hercegovinu predstavljale tri skijašice.

Maja Tadić (22), Nikolina Dragoljević (19) i Teodora Filipović (18) su bile tri od 114 natjecatljeki koje su se pojavile na startu, no njihovi nastupi su bili za zaborav. Sve tri naše skijašice se u prvoj vožnji nisu plasirale među 60 najboljih, te nisu sudjelovale u drugoj vožnji.

Tadić i Dragoljević su na početku vozile agresivno, no sredinom utrke su “prikočile”, te su na kraju zauzele 67. i 70. mjesto. Tadić je prošla kroz cilj s vremenom 1:18.34, odnosno 15.80 sekundi zaostatka za najboljom u prvoj vožnji, Mikaelom Shiffrin. Dragoljević je za Amerikankom zaostala 18.57 sekundi.

Filipović je, za razliku od svojih kolegica, “pod ručnom” prošla čitavu stazu, te je ostvarila zaostatak od čak 23.87 sekunde za Shiffrin.

0%