play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novi Travnik: Održana predavanja u sklopu projekta “Animiranje mladih za dragovoljno darivanje krvi”

Sveučilište/Univerzitet Vitez i udruga “Uvijek mladi” provode projekt pod nazivom “Animiranje mladih za dragovoljno darivanje krvi”.

Povodom toga, učenicima završnih razreda srednjih škola u Novom Travniku, u srijedu i četvrtak održana su predavanja u njihovim školama. Predavanje koje je održao dr.sc. Marijan Marjanović bilo je informativno, te su se učenici mogli upoznati sa svim detaljima vezanim za darivanje krvi, i ono najbitnije da je taj čin zdrav i za njih i njihov organizam. Također, na taj način oblikuje se svijest kod mladih ljudi potaknuvši ih na humanost i suosjećanje za druge ljude.

“Krv jednostavno nemamo nigdje kupiti, ne možemo je nabaviti, ubrati, dakle krv jedino možemo darovati. Taj osjećaj kad nešto darujemo ne može se kupiti, i zato tu humanost moramo razvijati kod naših učenika, kod naših mladih kako bi dalje kroz život to prenosili na druge mlade, ali i samo stvorili naviku da čitav život daruju krv.”, kazao je za Drukčiji radio Marijan Marjanović.

“Mislim da je ovaj projekat zaista usmjeren prema pravom putu za razvijanje svijesti kod mladih za dobrovoljno darivanje krvi.”, dodao je.

Na predavanjima su sudjelovali i predstavnici Sveučilišta/Univerziteta Vitez, kao suorganizatori ove akcije koji su predstavili rad ove ustanove okupljenim srednjoškolcima.

Program završava 22. veljače akcijom darivanja krvi na Sveučilištu Vitez u vremenu od 10-15 sati na kojoj će sudjelovati svi zainteresirani učenici, studenti i osoblje navedenih škola i Sveučilišta kao i svi zainteresirani građani.

Mnogobrojni okupljeni srednjoškolci su izrazili želju za darivanjem krvi, nažalost neki od njih su maloljetni te ove godine neće biti u mogućnosti sudjelovati u ovom humanitarnom projektu. U svakom slučaju lijepo je znati da mladi razmišljaju u pravom smjeru.

0%