play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Marko Bošnjak u utrci za prestižnu nagradu Porin

Sinoć je na svečanom proglašenju nominacija, otkriveno tko je sve u utrci za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin.

Marko Bošnjak nominiran je za novog izvođača godine i tako se još jednom našao rame uz rame najvećim hrvatskim glazbenicima.

Jubilarni 30. Porin već je na nominacijama dao za naslutiti kako će ovo biti uzbudljiva i neizvjesna dodjela – Parni valjak i Matija Cvek sa suradnicima osvojili su nominacije u čak sedam kategorija.

Po četiri nominacije, zajedno sa svojim suradnicima, osvojili su Darko Rundek, Silente, Chui, Vanna i Davor Križić.

Posebnost ovog Porina svakako je i broj prijava – u odnosu na prošlu godinu prijavljeno je čak 40 albuma više u kategoriji Album godine.

Parni valjak i prijatelji nominirani su s albumom Dovoljno je reći…Aki u kategoriji Album godine te u kategorijama Najbolji koncertni album i Najbolja snimka albuma čiju produkciju potpisuju Marijan Brkić i Goran Martinac. Husein Hasanefendić Hus kao autor pjesme Parnog valjka “Ponovo” u kategoriji Pjesme godine, Parni valjak u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom te reizdanja albuma Buđenje i Vrijeme ljubavi u kategoriji Najboljeg tematsko-povijesnog albuma.

Matija Cvek nominiran je samostalno ili u suradnji također u sedam kategorija. S pjesmom “Trebaš li me” autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka (Z++) u izvedbi s Eni Jurišić nominiran je u kategoriji Pjesme godine te u kategoriji Najbolje vokalne suradnje. Spot za taj singl nominiran je u kategoriji Najboljeg video broja, a potpisuje ga redatelj Benjamin Strike.

U kategoriji Najboljeg albuma pop glazbe nominiran je album Izbirljivo i namjerno Matije Cveka & Big Banda Bjelovara, a sa skladbom “Visine” s navedenog albuma nominiran je u kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe. Također je s The Funkensteinsima nominiran sa singlom “Ne moram ni ja” u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom. To je skladba s kojom je i Ivan Pešut (zajedno s još nekoliko skladbi) nominiran u kategoriji Producenta godine.

Nominaciju za Najbolji video broj osvojili su: Radislav Jovanov Gonzo za video broj “Dobra stvar” (Pavel), zatim Filip Gržinčić za video broj “I forgive her” (J.R. August) i Benjamin Strike za video broj “Trebaš li me” (Eni Jurišić i Matija Cvek).

0%