play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Džudisti Novog Travnika najbolji u Federaciji BiH!

Hamza Hodžić prvak Federacije BiH!

U Sarajevu je danas završeno džudo prvenstvo na nivou Federacije BiH , a na kojem su se natjecali i novotravničani iz Džudo kluba “ Zmaj“. “Upornost, trud i želja za uspjehom , sve je to na današnjem federalnom džudo natjecanju našim novotravničanima išlo u prilog , te su bili mađu najboljima , što je svakako još jedan pokazatelj da je Novi Travnik, ” rasadnik” velikih talenata i u oblasti ovoga sporta. Zbog toga su ostvareni uspjesi bitni , kako za klub, tako i za grad i potvrda su podrške lokalne zajednice “…izjavio je predsjednik novotravničkog Džudo kluba “Zmaj ” Kemal Šerifović , a ujedno i trener naših džudista koji su kući donijeli 11 medalja sa današnjeg natjecanja.

U pojedinačnim borbama, treće mjesto osvojili su ; Adnan Delić, Eldar Hajrić, Haris Perenda, Zara Šerifović, Anes Brkić i Imran Mehanović. Najboljima koji su se borili za drugo mjesto , proglašeni su ; Harun Janjarac, Nedim Haskić, Tarik Mehanović i Nejla Zahirović.

Najbolji među najboljima na nivou Federacije Bosne i Hercegovine , danas je proglašen Hamza Hodžić koji je osvojio 1. mjesto. Današnji uspjeh novotravničkih džudista je svakalo potvrda da Novi Travnik s pravom nosi epitet grada “najjačih i najboljih sportaša.”

I zato s razlogom možemo biti ponosni na ovu generaciju sportaša , koja sa svojim trenerom Kemalom Šerifovićem ostvaruje rezultate i svoj grad predstavlja na najbolji mogući način….Čestitke i od nas!

0%