if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Svjetski je dan optimizma

Svi znamo za izreku da je optimistima čaša napola puna, a pesimistima napola prazna. Optimisti imaju pozitivan stav prema sadašnjosti i budućnosti, dok pesimisti imaju negativan. Mnogi misle da je život prepun problema i da za optimizam jednostavno nema mjesta. Smatraju da je optimizam zatvaranje očiju pred problemima i negiranje da oni uopće postoje.

  • Optimizam je način gledanja na svijet koji nam omogućuje da živimo smislen, sretan i produktivan život. Stjecanje optimističke perspektive je proces koji zahtijeva trud i upornost, ali se isplati.
  • Činjenice su same po sebi neutralne. Iste činjenice možete doživjeti i kao prijetnje i kao prilike. Pesimisti činjenice doživljavaju kao prijetnje, a optimisti kao prilike.
  • Ako imate pesimistična očekivanja, počnite prakticirati optimističnu percepciju životnih okolnosti. Prestanite probleme doživljavati kao trajne, sveobuhvatne i usmjerene protiv vas osobno. Kad se zateknete u situaciji svađe ili nekog problema, ne tražite krivca, nego se fokusirajte na traženje rješenja.
  • Prakticirajte zahvalnost i naviku primjećivanja svega što je dobro u vašem životu.
0%