if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Ministrica Tanja Radoš-Kosić razgovarala s direktorom zeničke bolnice o budućim projektima

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojske županije Tanja Radoš-Kosić danas je boravila u službenoj posjeti Kantonalnoj bolnici Zenica gdje se sastala s v.d. direktorom Tarikom Zulovićem.

Današnja posjeta Kantonalnoj bolnici Zenica bila je ujedno i prva službena posjeta ovoj ustanovi, koja je u proteklom periodu bez većih problema i komplikacija koje bi se odrazile na pacijente, promijenila menadžment i imenovala novog v.d. direktora nakon što je ostavku dao dr. Rasim Skomorac.

Ministrica Radoš-Kosić je iskazala spremnost ministarstva za poboljšanje kvalitete zdravstva u ovoj županiji, a što podrazumijeva i poboljšanje usluge i izdvajanje financijskih sredstava za Kantonalnu bolnicu.

“Ovo je prva posjeta Kantonalnoj bolnici Zenica, ali sigurno ne i posljednja s obzirom da su pred ovom ustanovom veliki projekti koji će poboljšati kvalitetu pružanja pomoći, ali i boravka pacijenata i zaposlenika. Ministarstvo će biti na raspolaganju i u stalnoj komunikaciji sa menadžmentom te ćemo učiniti sve da kvaliteta usluga bude mnogo bolja”, rekla je Radoš-Kosić.

V.d. direktor Zulović je naglasio da su pred Kantonalnom bolnicom Zenica projekti promjena koji podrazumijevaju projekt obnove ove zdravstvene ustanove, ali i promjena statusa bolnice u univerzitetsku bolnicu čime će ova ustanova sa Federalnog nivoa imati veća izdvajanja novčanih sredstava čime će i kvaliteta usluga biti poboljšana.

Sastanku je osim ministrice Radoš-Kosić i v.d. direktora Zulovića sudjelovao i pomoćnik direktora za naučni rad dr. Ermin Čehić koji je u proteklom periodu aktivno radio na pripremi dokumentacije za stjecanje statusa univerzitetske bolnice.

0%