play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U2 izdaje novi album u kojem ponovno osmišljava 40 svojih starih pjesama

Na Dan svetog Patrika U2 će predstaviti svoj novi album “Songs of Surrender” u kojem bend ponovno osmišljava 40 svojih starih pjesama.

U2-ov gitarist The Edge predstavio je projekt u rukom pisanoj bilješci poslanoj obožavateljima.

“Činjenica je da je većina našeg rada napisana i snimljena kada smo bili skupina vrlo mladih ljudi. Te pjesme nam sada znače nešto sasvim drugo”, napisao je.. “Neke su odrasle s nama. Neke smo prerasli. Ali nismo izgubili iz vida što nas je uopće potaknulo da napišemo te pjesme. Suština tih pjesama je još uvijek u nama, ali kako se ponovno povezati s tom suštinom kada smo krenuli dalje i toliko narasli?”

Glazba omogućuje putovanje kroz vrijeme i tako smo počeli zamišljati kako bi bilo donijeti ove pjesme sa sobom u današnje vrijeme ili ih ponovno osmisliti za 21. stoljeće,” dodao je. “Ono što je započelo kao eksperiment brzo je postalo osobna opsesija jer su mnoge rane U2 pjesme podlegle novoj interpretaciji. Intimnost je zamijenila post-punk urgentnost. Novi ključevi. Novi akordi. Stigla su nova tempa i novi tekstovi. Ispostavilo se da je velika pjesma na neki način neuništiva. Nakon što smo prestali poštovati originalne verzije, svaka se pjesma počela otvarati novom autentičnom glasu ovog vremena, ljudi koji jesmo, a posebno pjevača koji je Bono postao.”

Odvojeno, Bono se dotaknuo projekta u pogovoru svojih nedavnih memoara, “Surrender: 40 Songs, One Story”: “Tijekom karantene uspjeli smo osmisliti 40 pjesama U2-a za zbirku “Songs of Surrender”, što mi je dalo priliku ponovno živjeti u tim pjesmama dok sam pisao ove memoare. To je također značilo da se mogu nositi s nečim što me muči već neko vrijeme. Tekstovi nekoliko pjesama za koje sam oduvijek smatrao da nikada nisu bili napisani. Sada jesu. (Mislim.)”

Nova verzija pjesme “Beautiful Day” zvučna je podloga za trailer novog albuma.

0%