HRT-ov komentator Drago Ćosić dobio je redovni otkaz, a u njemu se ne spominje nikakva otpremnina.

Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u radni spor, to neće proći jer nema elemenata kaznenog djela, izjavio je Ćosićev odvjetnik Mate Matić za Index.hr. Vijest da Ćosić neće dobiti otpremninu u suprotnosti je s jučerašnjim najavama njegovog odvjetnika Matića.

On je u srijedu navečer rekao da je HRT tijekom prvih pregovora pristao na otpremninu Ćosiću.

Zatražena je i reakcija HRT-a na vijest o otkazu Dragi Ćosiću, ali je novinari Indexa još nisu dobili.

Ćosić dilao karte na crnom tržištu?

Posjetimo, prije nekoliko dana hrvatsku javnost šokirala vijest da su iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi od FIFA-e dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu.

Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT. Istraga koju je HRT proveo navodno je pokazala da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji.

Ravnateljstvo HRT-a, neslužbeno se može čuti, tvrdi da za to nisu imali pojma. Tvrde da su od FIFA-e i EBU-a doznali da su dva njihova djelatnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali prema vlastitom nahođenju, piše Index.hr.

Ulaznice koje su se prodavale na crnom tržištu upravo su ulaznice kojima je raspolagalo HRT-ov donedavni glavni sportski komentator Drago Ćosić. U međuvremenu se u cijelu priču uključio i DORH.

Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je prije dva dana da se provode izvidi po zaprimljenoj prijavi o sumnji na kazneno djelo pronevjere, odnosno preprodaju ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje su dodijeljene Hrvatskoj radioteleviziji. Otkazi i dvojici ravnatelja

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORIndex.hr
Podijeli objavu