Uoči početka predizborne kampanje neki politički akteri iz naše zemlje održali su skupove van granica BiH s ciljem pridobijanja povjerenja bh. dijaspore, a ta brojka nije mala s obzirom na to da pravo glasa u dijaspori ima više od 80.000 osoba.

Taj broj je znatno porastao u odnosu na lokalne izbore prije dvije godine kada se registriralo čak 15.000 birača manje.

Građani s pravom glasa na Općim izborima 7. listopada na svojim glasačkim listićima moći će glasovati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Narodnu skupštinu RS-a, predsjednika i potpredsjednike RS-a i kantonalne skupštine.

A da ništa ne može bez greški i problema potvrdilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH, koje je tijekom kontrole procesa pakiranja glasačkih paketa za birače izvan BiH utvrdilo da je za manji broj birača za nivo Predsjedništva BiH greškom otpremljena pogrešna kombinacija glasačkih listića.

Pozivamo birače registrirane da glasaju putem pošte da sadržaj glasačkog paketa usporede s tipom glasačkih listića u instrukcijskom pismu pa ukoliko ima neslaganja da o tome odmah obavijeste Središnje izborno povjerenstvo BiH na e-mail adresu: info@izbori.ba kako bi dobili jasno uputstvo u vezi s ostvarivanjem biračkog prava, naveli su iz Središnjeg izbornog povjerenstva.

U galeriji pogledajte kako izgledaju glasački listići za Opće izbore 2018. godine koji su već stigli na adrese glasača u dijaspori.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORKlix.ba
Podijeli objavu