Oskarovac Damien Chazelle oduševio je mnoge hitom ‘La La Land’, u kojem je pokazao priču o dvoje sanjara koji pokušavaju uspjeti u okrutnom okolišu Los Angelesa. Izvrstan film prepoznali su kritičari, pa je tako to djelo ‘zaradilo’ čak šest Oscara. A njegov prethodni film, ‘Ritam ludila’, također je prepoznat s nominacijama, premda nije osvojio nagrade.

Taj se redatelj vraća u kina ove godine s još jednim filmom kojim cilja na Oscare. U pitanju je biografska drama snimljena prema knjizi Jamesa Hansena i u scenarističkoj adaptaciji Oscarovca Josha Singera. Film ‘Prvi čovjek’ na velike ekrane donosi jedan od najznačajnijih djelića povijesti napretka znanosti i čovječanstva uopće.

Prvi čovjek najvećih filmskih romansi današnjice, Ryan Gosling, u glavnoj ulozi i za njega nekarakterističnom tematskom izletu, sada postaje prvi čovjek na Mjesecu. Kao svojevrsna kronika Armstrongovog života i karijere, film nas uvodi u zbivanja između 1961. i 1969., razdoblje pripreme i egzekucije jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir. U nizu NASA-inih projekata, jedan je u svjetskoj povijesti ostavio dubok trag.

Uspješnim slijetanjem na mjesec 20. srpnja 1969., astronaut Neil Armstrong postao je prvi čovjek čija je noga kročila na površinu Mjeseca. U toj povijesnoj šetnji pridružio mu se Buzz Aldrin, dok je njihov kolega Michael Collins za to vrijeme orbitirao oko Mjeseca na komandnom brodu Columbia.

Uz Ryana Goslinga u filmu nastupaju i Kyle Chandler, Pablo Schreiber, Jason Clarke, Ciaran Hinds te Corey Stoll. Koliko je dobar oskarovski materijal snimio Damien Chazelle moći ćete vidjeti u kinima početkom listopada.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVOR24sata.hr
Podijeli objavu