U zgradi Vlade FBiH u Mostaru je završena sjednica parlamentarne Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i njihovih obitelji, javlja N1. Demobilizirani branitelji nezadovoljni što ni danas nije usuglašen tekst Zakona su uzvikivali: Lopovi, lopovi!

Kako prenosi N1, tekst Zakona će se povući iz parlamentarne procedure odnosno ponovno će ga razmatrati Vlade FBiH. Vjerovatno je da će ponovo biti formirana nova Komisija o usuglašavanju teksta Zakona.

Davor Vuletić, zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i član Komisije, najavio je da će dati ostavku na mjesto člana Komisije jer, kako je kazao, ne želi biti dio prijevare branitelja.

Nešto ranije u tijeku dana, Mahir Mešalić, također zastupnik Demorkatske fronte u Predstavničkom domu Parlamentu FBiH i član Komisije, istaknuo je da je dostavio izvorne amadmane Komisiji usvojene u oba doma Parlamenta FBiH.

Današnjoj sjednici Komisije nisu prisustvovali premijer ili dopremijer Vlade FBiH, kao ni članovi rukovodstva oba doma Federalnog Parlamenta, osim Edina Mušića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Demobilizirani branitelji okupljeni ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru su uzvikivali: Lopovi, lopovi! U nekoliko navrata su se verbalno sukobili s Jasenkom Tufekčićem, dopredsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednikom Komisije.

Podsjećamo, Tufekčić je danas u obraćanju medijima obećao demobiliziranim braniteljima da će Zakon biti usvojen u obliku u kojem oni zahtjevaju, te da će se to desiti najkasnije do 1. listopada.

 

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORN1
Podijeli objavu