Spektakularni i dugo iščekivani koncert najveće muzičke zvijezde u regiji Dine Merlina održat će se večeras u predivnom ambijentu ispod Starog mosta u Mostaru.

Usprkos nesnosnim vrućinama koje posljednjih dana haraju Mostarom, radnici su jučer ispod UNESCO-ovog dragulja neumorno montirali i postavljali opremu, a u gradu se već počela osjećati posebna atmosfera.

Jučer na platou ispod Starog mosta bilo radno

Mostar je spreman da, nakon 18 godina, dočeka Merlina i njegovu ekipu, koji stižu u sklopu turneje “Hotel Nacional”.

Koncert ispod Starog mosta najistaknutiji je dio ovogodišnje kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto”, a organizacija je povjerena firmi “Stage Art”, na čijem je čelu Elmir Rekić.

Svi smo posljednjih dana osjećali strašnu euforiju, koja još traje. Želimo da ovaj koncert uđe u povijest grada Mostara, ali i kompletne regije. Ako nešto mjesecima pripremate i u tom periodu vam se taj grad pretvori u kuću, onda uložite maksimum kako bi sve bilo fantastično, kazao je Rekić.

Smatra da je večerašnji događaj korak naprijed za grad na Neretvi.

Preuzeli smo cijeli rizik organizacije i mogu vam reći da se isplatilo. Kako pjesma kaže: “Ja ću biti sijed, ja ću biti star, al’ bit će vječno mlad moj Mostar.” Pripremamo mnogo iznenađenja i najbolje je da ih posjetitelji koji dođu, dožive, pojašnjava Rekić.

Dodaje da brojni autobusi sa Merlinovim fanovima iz cijele BiH i regije pristižu u Mostar.

Napravili smo do sada najveću binu koja se mogla smjestiti u taj prostor, bit će skoro 7.000 posjetitelja u prostoru oko bine, ali i na tisuće ljudi okolo koji će uživati u koncertu. Jedini cilj nam je da se sve to završi u najboljem svjetlu i da posjetitelji odu zadovoljni onim što su vidjeli. Želimo da se poslije ovog spektakla o njemu priča dugo, iskren je Rekić.

Ulazi za posjetioce bit će otvoreni u 19 sati.

Posjetitelji s ulaznicom parter, VIP 1, VIP 2 i VIP 3, odnosno FAN PIT, ulaze kroz ulicu Gojka Vukovića, dok posjetitelji s ulazicom VIP A ulaze kroz Stari grad pored restorana “Šadrvan”, poručio je Rekić.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.avaz.ba
Podijeli objavu