Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić prošle godine je na službena putovanja potrošio 299.857 KM, od čega samo na putovanja u inozemstvo 294.146 KM, utvrdio je Ured za reviziju institucija BiH.

U revizorskom izvještaju se navodi da je Zvizdić samo na putovanje u SAD potrošio 48.450 KM, dok je njegov odlazak u Italiju koštao 25.503 KM.

“Dnevni avaz” navodi da je predsjedavajući Savjeta ministara sa sobom uvijek vodio veliki broj suradnika, te da u ovoj instituciji ne postoji plan službenih putovanja.

Revizori su preporučili da se ubuduće u Vijeću ministara više pozornosti posveti planiranju troškova, kao i da je potrebno donijeti interni pravilnik kojim bi bio definiran sastav izaslanstava koja prate predsjedavajućeg na službenim putovanjima.

Ponovno su za pojedina putovanja uočene izaslanstva koje broje do 10 osoba /službena putovanja u Srbiju i Crnu Goru/, a testiranjem pojedinačnih faktura uočeno je da se u određenim slučajevima agenciji ili direktno hotelu plaćaju izuzetno visoki troškovi smještaja koji premašuju iznos od 1.000 KM po noćenju, piše u revizorskom izvještaju.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORDnevni avaz
Podijeli objavu