U Spor Toto Super ligi Turske od sutra se igraju utakmice prvog kola, u kojima će 18 klubova početi borbu za titulu prvaka ove zemlje. Ukupna vrijednost nogometaša koji nastupaju u 18 turskih klubova iznosi blizu 600 milijuna eura.

Najskuplju ekipu među turskim klubovima ima aktualni prvak Galatasaray. Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida i bh. reprezentativac Edin Višća su među pet najskupljih igrača lige.

Prema podacima njemačkog portala Transfermarkt, kada je riječ o ukupnoj vrijednosti nogometaša koji nastupaju Spor Toto Super ligi, na vrhu ljestvice nalazi se Galatasaray sa igračima vrijednim 84,5 milijuna eura.

Iza istanbulskog Galatasaraya je gradski rival Fenerbahce sa igračima tržišne vrijednosti od 79 milijuna eura. Ekipa Beşiktaş, također istanbulski klub, koja je 2017. godine bila na prvom mjestu sa igračima od 119,6 milijuna, ove godine ligu počinje sa dosta skromnijom ekipom, vrijednom 70,1 milijun eura.

Ukupna vrijednost igrača koji nastupaju u turskoj ligi je 598 milijuna eura.

Kada je riječ o najskupljim igračima u ligi na vrhu je novi napadač Fenerbahcea i reprezentativac Gane Andre Ayew čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

Poziciju drugog najskupljeg igrača sa dvojicom nogometaša dijeli obrambeni igrač Beşiktaşa Domagoj Vida, a njegova vrijednost je 12 milijuna eura. Bh. reprezentativac Edin Višća, koji je najskuplji igrač turskog Basaksehira, istovremeno je i peti najskuplji igrač turske lige, a njegova vrijednost procjenjuje se na 10 milijuna eura.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORN1
Podijeli objavu