Povratak s egzotičnih lokacija na užareni beton nije baš idealna situacija. Nakon ispijanja koktela i finih večera, povratak u rutinu i svakodnevno odlaženje na posao i obavljanje kućanskih poslova teško nam padaju. Kako biste se što lakše priviknuli na svakodnevicu i obaveze, savjetujemo vam da slijedite ova tri savjeta.

1. Posvetite se sebi

Nemojte zaboraviti na sebe tijekom ostatka godine i obavezno se posvetite sebi barem nekoliko sati tjedno uz omiljenu knjigu, film, masažu i/ili opuštajuću kupku. Zapišite i ove stvari u svoj planer kako biste razbili monotoniju među obavezama i poslovnim zadacima.

2. Presložite ormar i preuredite interijer u kojem se nalazite

Ove će vas radnje riješiti nagomilanog stresa kojim vas je već prvi dan nakon godišnjeg pogodio posao. Napravite detoksikaciju prostora i ormara i riješite se svih stvari koje više ne želite nositi, donirajte ih ili, ako nisu u dobrom stanju, bacite i otvorite mjesto za nove krpice. Osim ormara, napravite mali make-over stana, poigrajte se detaljima i temeljito ga očistite. Nakon obavljenog posla osjećat ćete se jako zadovoljno i rasterećeno.

3. Opustite se 

Posljednje, no ne i manje bitno. Naučite se opustiti, preplaviti svoje tijelo pozitivnim mislima i emocijama, meditirati i duboko disati. Ako je moguće, nemojte se vratiti s mora dan prije početka radnog tjedna već si dajte jedan dan za prilagodbu, opuštanje i fokusiranje na sve pozitivno što dolazi s novim dijelom godine.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORIndex.hr
Podijeli objavu