Uz njega smo ljubili, rastajali se, plakali. U svakom važnom trenutku naših života, i onim sretnima i onim tužnima, pratile su nas njegove pjesme. Da, Oliver nam je svojim glasom uspijevao objasniti ono neizrečeno što osjećamo. Tako uzvišeno, a opet jednostavno i skromno. Kakav je i sam bio – uzvišen i skroman, jedan od nas.

Težak život čovjeka namuči, ali i nauči: nikome se ne treba rugati, nikome suditi, nikome zlo činiti, nikome odmoći, uvijek pomoći…, riječi su Olivera Dragojevića koje, i da kojim slučajem nije izgovorio, dostojno ih je živio i prenosio u svaki svoj dan.

Najvažnije lekcije ostavio nam je u svojim moćnim interpretacijama pjesama u kojima je na najljepši način opisivao ljubav, sreću, Dalmaciju, veselje, tugu…

Za obitelj je čuvao posebno mjesto. Nikad nije ugovorio niti jednu gažu za novogodišnji doček, ljetima je, umjesto na turnejama gdje ga je publika željno iščekivala, s najbližima gradio uspomene. Bez iznimke i bez ali.

Ja sam vam čovik od starinskih običaja koji uživa u malim stvarima – rekao je jednom, a primjerom dokazao nebrojeno puta. Vidjelo se to jasno kad bi se u Veloj Luci “zapustio” pa u kratkim hlačama i “običnoj” majici išao u ribe te porazgovarao sa svakim od mještana ili turista koji su mu prilazili, iz ovih ili onih razloga, o “vrimenu”, buri ili jugu, koje je pomno pratio prije nego što bi se na svojoj barci otisnuo prema pučini.

Nizao je hitove jedan za drugim, tamo od sredine šezdesetih, pa možda i mnogi od nas nismo bili niti svjesni kako smo suvremenici života zapravo istinskoga genija. Velikog umjetnika i tako običnog čovjeka.

Oliver je moćna duša, velik čovjek, legenda koja nam je svojom karijerom održala zaista važne, značajne i velike lekcije. Lekcije o dosljednosti, pravdi, ljubavi i uspjehu. O svemu onome čemu svatko od nas na svoj način teži i pokušava iz dana u dan. I zato baš Olivera treba uvrstiti u sve udžbenike o glazbi, životu i ljubavi.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.24sata.hr
Podijeli objavu