Grad Travnik, muzej pod vedrim nebom, je grad u kojem su umjetnost i umjetnici uvijek imali što reći i pokazati. Svojim djelovanjem, kroz „Kulturnu manifestaciju Travničko veče“, počevši od prve ovakve večeri, organizirane 2007. godine pa do danas, upravo umjetnicima koji djeluju u Travniku, pružena je mogućnost da prezentiraju svoj rad.  Gotovo da nema udruženja, ustanove ili pojedinca koji nije predstavljen u programu u proteklim godinama, te sa kojim nije uspostavljena kvalitetna suradnja na obostrano zadovoljstvo.

Program ove kulturne manifestacije, nakon prve realizacije u prostoru Memorijalnog muzeja Rodna kuća Ive Andrića, sada već daleke 2007. godine, se uspješno realizira na više lokacija, Trvđava Stari grad, kod lokomotive Ćiro, u prostorima Centra za kulturu, Gradske Biblioteka i Zavičajnog muzeja.

Završetkom realizacije projekta Centralnog gradskog trga, Travnik dobio još jednu pažnje vrijednu lokaciju za realizaciju kulturnih dešavanja, tako da se kulturna manifestacija Travničke večeri već nekoliko godina realizira upravo na ovom prostoru.

Idejni tvorci i pokretači manifestacije su Amila Seferović i Taik Ganić, a od 2009. godine program realizira UG Novi Dan u suradnji sa Javnim ustanovama iz oblasti kulture a koje djeluju u Travniku.

Da je riječ o manifestaciji koja ima veliki značaj i potencijal da preraste u centralnu kulturnu manifestaciju u Travniku tijekom ljetnih mjeseci, govori podatak da u ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje preko 20 travničkih udruženja.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su JU „Centar za kulturu općine Travnik“ u suradnji sa JU „Zavičajni muzej Travnik“, JU „Gradska biblioteka Travnik“ i udruženja građana.

PROGRAM KULTURNE MANIFESTACIJE „12. TRAVNIČKE VEČERI 2018.“

25.07.2018.  „Travničko veče“ – kulturno – zabavni program

Ulicom Bosanskom

Defile učesnika

(Centar za kulturu – Centralni gradski trg, 19:00)

 

Kulturno – zabavni program (Centralni gradski trg, 20:00)

Sudjeluju: KUD „Borac“, P.S.Maya, Hidden Resonance, NintendoCore Duo,

Rabija Mameledžija, Ženski hor Centra za kulturu, Pozorište Travnik,

Alter  Art,  Dramski studio Centra za kulturu, Tamburaški orkestar Cent

za kulturu, Apparenza Acoustic band, Nek Art, Moto klub „Old town”

Udruženje PRST, Mažoretkinje…

 

26.07.2018.  “Kino u podne”

Projekcija filmova EKT (Gradska biblioteka, 12:00)

 

27.07.2018.  ” Baštionica ”

Radionice tkanja i narodnog lončarstva Zavičajnog muzeja

(Centralni gradski trg, 18:00-21:00)

 

28.07.2018.  „Kantonalna smotra folklora SBK – KSB“

Ulicom Bosanskom, Defile sudionika (18:00)

KUD Borac i gosti (Centralni gradski trg, 19:00)

Želimo čuti vaše mišljenje:
Podijeli objavu