Ustani.

Ustani ranije.

Ustani ranije da stigneš sve što jučer nisi, a gleda te sa popisa.

Reci dobro jutro susjedi iako već, evo drugu godinu okreće glavu od tebe. Reci dobro jutro susjeda, pobogu, neće ti jezik otpasti. Ništa čovjeka u današnje vrijeme ne može upropastiti kao dobar odgoj. Sutra je definitivno neću pozdraviti.

Od danas samo proteini i zdrave masti. Šećeri isključivo nerafinirani, iz voća. Moraš da budeš jak, ali nikako grubijan. Bilo bi dobro da je saslušaš i razumiješ. I popravi više taj mjenjač, to ti je pola sata kod majstora. Znam, odledit ću onu domaću teletinu, nek’ mama napravi djeci. Ja ću gulaš od prekjučer.

Ustani. Ustani i budi kao svoj tata, koji se svako jutro budio u 5, kako bi se obrijao, i oblačio jednu od 17 uredno ispeglanih košulja, poredanih po bojama. Moraš da se riješiš viška garderobe i krnjavih tanjura. Ne bi bilo loše da i šminku osvježiš. Vidi na što ličiš.

Povuci je s leđa za kosu u određenom trenutku, ali pazi u kojem, kažu časopisi za jači spol. Baci sve košulje kratkih rukava, kažu svi. Pravi muškarac ne nosi kišobran, niti torbicu,  sandale, rozu boju, zna sa bušilicama, odvodima, haubama, loptama svih vrsta, razumije se u politiku, ekonomiju. I, nikada, ali nikada, ne plače. Saberi se.

Nazovi ih, predloži pivo. Socijaliziraj se, ne možeš se dovijeka vaditi na umor. Moraš biti s ljudima. Na poslu samo produktivno sa inicijativnom, ali pazi da koga u hijerarhiji ne preskočiš i ugroziš. Reci što te muči, pričaj, ali nemoj da kukaš. Otvori se čovječe, tu smo za tebe.

Vama je, “mladima“, sve stres. Mi smo u naše doba bili sretni sa tom trinaestom plaćom, stanom od firme, regresnom, zimnicom, farmerkama iz Trsta i novim godinama na primorju. Vama danas ništa ne odgovara. I što vam je taj napad panike, to u naše vrijeme nije bilo?! Vjeruj u sebe, na svakom ćošku. Vjeruj u sebe u marketu, na internetu, u fitness sali, u banci, na stanici, u krevetu. Samo pozitivno.

Budi svoj, ali nemoj previše. Gdje mi je spisak? Kako gdje, u google keep-u, stalno uz mene. Volim i ja tebe, ali stvarno nemam vremena. Danas zubar, sutra rok na poslu, a prekosutra moram do mojih. Moraš bolje da se organiziraš. Moraš bolje i kvalitetnije da živiš. Zaista, moraš bolje. Najbitniji su, znam, ali moraš da imaš života i van njih. Mogu oni nekad i sami, bez tebe.

Ispravi se, hidriraj, trepći pred računalom, treniraj, samo ljubav, samo pozitivno. Zaista,moraš.

Dragi moji, u ovoj priči nije povrijeđeno nijedno očekivanje. Što osobno, što tuđe. Bit će ispunjeno sve što se od mene kao jedinke zahtijeva. Bit će, samo da ustanem. Ali, prije toga, prvo moram da legnem, jer po noći je mrak i očekivanja spavaju.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORLola
Podijeli objavu