Ovog puta nije bilo suza radosnica kao nakon eliminacije Rusije u četvrtfinalu. Zlatko Dalić sa širokim je osmijehom prokomentirao povijesni ulazak Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva.

Ušli smo u finale, zasluženo. Moram čestitati našim dečkima i reći ‘oni nisu normalni’. Nisam ja najzaslužniji nego ovi dečki, ovo što su oni danas odigrali je fantazija, kako su trčali i kako su se borili nakon dvije utakmice po 120 minuta. Nismo još zlatni, ali ako Bog da bit ćemo, rekao je Dalić u izjavi za HRT.

Hvala im, hvala ovim divnim ljudima na tribinama, hvala ljudima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i svim našim ljudima u svijetu. Ovo je bilo za njih i za našu Hrvatsku. Možda mi nismo svjesni što smo napravili, ali nije svjestan ni cijeli svijet. Mi ne mislimo stati, kad smo došli ovdje rekli smo da mislimo ostati u Moskvi. E, sad kad smo došli u Moskvu bit ćemo svjetski prvaci ako Bog da.

Stalno govorim da Bog sve vidi i prati i kako sve zaslužiš tako i dobiješ. Ono što je fascinantno nitko nije htio ići van, svi trče i bore se i viču mi ‘nemoj mene, nemoj mene’. Došli smo u finale, napravili povijest, napravili senzaciju. Rekao sam i na press-konferenciji da nije čudno što je Hrvatska došla u polufinale.

Kako je tekao razgovor s igračima na poluvremenu nakon što su Englezi vodili?

Rekao sam im da ne smiju posustati i da ne smiju biti nervozni, da igramo strpljivo i da smo bolja momčad. Rekao sam da idemo okrenuti tijek stvari, čim smo loptu spustili na zemlju mi smo bili ti koji su bili dominantniji.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORGOL.HR
Podijeli objavu