Englezi nakon 52 godine čekanja žele “nogomet vratiti kući”, Hrvatska teži ka najboljem rezultatu u svojoj povijesti. Velika borba ovih reprezentacija za plasman u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji počinje večeras u 20:00 sati u Moskvi. Pobjednika čeka Francuska u finalu, dok će poraženi za broncu igrati protiv Belgije.

Englezi su jednom u povijesti bili svjetski prvaci i to davne 1966. godine. Kada su ispratili Harryja Kanea i “ostatak posade” u Rusiju Englezi nisu gajili veliku nadu bez obzira na to što oni uvijek vjeruju u sebe i što imaju velika očekivanja. Ipak, ekipa Garetha Southgatea stigla je na korak do finala i nadmašila rezultate mnogo zvučnijih generacija koje su branile boje Gordog Albiona.

Posljednja prepreka reprezentaciji Engleske u borbi za finale zove se Hrvatska. Hrvati su konačno s generacijom Luke Modrića, Ivana Rakitića i Marija Mandžukića uspjeli napraviti iskorak na velikom natjecanju, a sada su blizu da naprave i najbolji rezultat u svojoj povijesti. Svoj najbolji rezultat na velikim natjecanjima, to je poznato, Hrvatska je napravila prije točno 20 godina kada je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

 

 

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORwww.klix.ba
Podijeli objavu