Učenici iz BiH otputovali su na ljetnu školu engleskog jezika na prestižni Cambridge, piše Večernji list BiH.

S vršnjacima iz cijelog svijeta

Učenici će dva tjedna provesti u kampovima Cambridgea radeći po programu jedne od najstarijih engleskih škola. S učenicima je u službi pratnje skupine otputovala je i jedna profesorica. Ovo je osma godina zaredom da agencija Libar, kao službeni predstavnik Studija Cambridge U.K., organizira odlazak učenika iz BiH na prestižni Cambridge.

Prolazeći program rada koji im je planiran, očekivanja učenika su unapređenje znanja engleskog jezika i upoznavanje kultura cijelog svijeta. U kampovima se nalaze njihovi vršnjaci iz cijelog svijeta te takav multinacionalni tečaj ima izrazito kvalitetan učinak.

Dvotjedni program, osim redovitog programa tečajeva, radionica i drugih aktivnosti, uključuje i svaki tjedan cjelodnevnu ekskurziju/obilazak Londona i drugih znamenitosti Velike Britanije.

Iz agencije ističu kako je ovo osma sezona odlaska u Cambridge te da su zadovoljni zanimanjem roditelja i djece, a što je svakako vidljivo u činjenici da većina učenika ponavlja putovanje barem jedanput.

Najviše učenika ove godine je iz Sarajeva, Mostara, Istočnog Sarajeva, Tuzle, Ljubuškog, Bihaća i Kreševa. Ističu činjenicu kako su im se na ovom putovanju pridružili učenici iz Zagreba i Beograda. Iskustvo i edukacija koje učenici dobiju ovim programom velike su vrijednosti te se stalno ponavlja teza kako je ulaganje u znanje najbolje ulaganje.

Važnost znanja jezika

Znanje engleskog jezika, u vrijeme pretpristupnih pregovora BiH s EU, ključno je kako u zapošljavanju tako i općem podizanju standarda te mogućnosti komunikacije s inozemstvom.

Uvjereni smo da je ovo veliki korak mladoj generaciji učenika kojima će znanje engleskog jezika biti sasvim sigurno nužno potrebno, istaknula je Marija Vujica. Povratak svih učenika je planiran 22. srpnja 2018. letom iz Londona za Split.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORVečernji list
Podijeli objavu