Od legendarnih londonskih crnih, još legendarnijih njujorških žutih pa sve do raznih tuk – tukova, taksi prijevoz diljem svijeta zbilja se često razlikuje. Jasno, jednako tako, razlikuje se i njegova cijena. I dok ste nekad mogli proći loše i platiti mnogo više u nepoznatom gradu, danas kad je internet dostupan svugdje oko vas u pravilu možete jednostavno saznati koliko taksi zbilja košta u svakom kutku svijeta.

Taxi (Foto: Getty Images)

Kako prenosi Lonely planet, stranica Silverdoor Apartments napravila je analizu koliko košta milja vožnje u pedeset glavnih gradova diljem svijeta. Kako bi lakše računali, napomenimo da kopnena milja iznosi 1609 m, dakle nešto više od kilometra i pol.

Rezultati su pokazali kako ćete taksi platiti najjeftinije u egipatskoj prijestolnici – Kairu, gdje će vas milja vožnje koštati oko pola marke.

S druge strane, u glavnom gradu Švicarske Bernu,  ukoliko niste bogati, prijeti vam – bankrot. Ovdje ćete za vožnju taksijem prema prijeđenoj milji izdvojiti oko nevjerojatnih 25 maraka! Da, ovo je bolno samo i pročitati, a slične cijene su i u Oslu te Londonu.

Taksi (Foto: Guliver / Thinkstock)

Nakon Kaira, u TOP 10 najjeftinijih našli su se redom Mexico city, New Delhi, Bukurešt, Manila, Hanoi, Sofija, Bangkok, Rabat i Ankara. Dakle, na europskom kontinentu vozikati ćete se povoljno tek u Rumunjskoj i Bugarskoj. Dobra je vijest kako je u prvih sedam gradova za prijeđeno milju potrebno izdvojiti ispod dvije marke.

Želimo čuti vaše mišljenje:
IZVORpunkufer.hr
Podijeli objavu